Scroll to top

Koning Willem- Alexander opent het TechMed Centre

Behoud van karakter en het bestaande. Van Technohal naar TechMed Centre. Van leegstaand voormalig AKI-gebouw naar boegbeeld voor health op de Universiteit Twente. De vraag was om dit karakteristieke gebouw te transformeren tot een duurzaam en generiek gebouw dat voor verschillende doelgroepen geschikt is. Daarbij moest zoveel mogelijk materiaal hergebruikt worden en moesten de kenmerkende elementen van het gebouw, zoals de staalconstructies, behouden blijven. Samen met Dura Vermeer Bouw Hengelo wonnen we de tender voor het uitvoeren van de bouwkundige werkzaamheden. Nu is het gebouw getransformeerd tot een faculteitsgebouw met energielabel A++ en is het toekomstbestendig door de extreme flexibiliteit van het gebouw. Dit is onder meer gerealiseerd met open vloeren, flexibele wanden en modulaire installaties. Begin september werd het TechMed Centre al in gebruik genomen en twee weken geleden geopend door Koning Willem-Alexander. Lees dit interessante artikel van de Architect voor alle ins en outs van deze geweldige transformatie.

Related posts