Scroll to top

Een interview met
Harm Dijkstra

Wie is hij?
En waarom koos hij voor Avante?

Sinds maart versterkt Harm Dijkstra ons team als Projectregisseur. Ben je nieuwsgierig wie Harm is? Lees dan snel dit interview. Van zijn ervaring aan de opdrachtgeverskant tot zijn orkest. Je komt er meer over te weten.

Stel jezelf eens voor

Harm Dijkstra, ik ben 31 jaar en woon in Utrecht. Ik heb een bestuurskundige achtergrond aan de Universiteit Twente en ben naast mijn werk politiek actief voor de gemeente Utrecht. Daarnaast speel ik bij een orkest en loop ik hard.

Wat heeft je doen besluiten je bij Avante aan te sluiten?

In de afgelopen vier jaar werkte ik als adviseur inkoop en aanbestedingen voor publieke opdrachtgevers, voornamelijk gemeenten. Bij Avante wil ik graag mijn horizon verbreden door ervaring op te doen aan de andere kant van de tafel. Dus ook het opdrachtnemers perspectief leren kennen. 

Wat kan er wat jou betreft slimmer en/of bewuster in het bouwproces?

Goed contact tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers betekent dat je elkaar ook moet willen begrijpen. Beter bewustzijn van elkaars, soms tegenstrijdige belangen helpt hierbij. Door in aanbestedingen meer vanuit mogelijkheden dan vanuit beperkingen te denken kunnen veel ‘foute keuzes’ worden voorkomen. 

Welke bijdrage wil je vanuit Avante hieraan leveren?

De kennis die ik afgelopen jaren aan opdrachtgeverskant heb opgedaan inzetten om voor opdrachtnemer aan de voorkant van het proces betere keuzes te maken. 

Je hebt al het nodige bereikt, waar ben je het meest trots op?

Ik ben er trots op dat ik aan projecten in het fysieke domein heb gewerkt waar duurzame impact centraal stond en dat de resultaten ook in mijn eigen stad of omgeving terug te zien zijn. Zo zie ik in mijn eigen stad gebouwen worden neergezet, veegwagens rijden, ondergrondse containers worden geplaatst en sfeerverlichting hangen die ik heb aanbesteed. Dat geeft mij een kick!

Wat hoop je in de toekomst nog te bereiken?

Ik hoop mijn kennis van opdrachtgevers, opdrachtnemers en politiek te bundelen om een hogere standaard van samenwerking tussen overheden en bedrijven in Nederland te bewerkstelligen. Een standaard waarin duurzame keuzes vanzelfsprekend zijn en het er ook best mooi uit mag zien. 

Related posts