Scroll to top

Een interview met
Larissa de Jong

Wie is zij? Hoe kijkt zij naar haar rol?
En waarom koos zij voor Avante?

Sinds begin februari versterkt Larissa de Jong ons team als milieuontwikkelaar. Ben je nieuwsgierig wie Larissa is? Wil je weten hoe zij tegen haar rol aan kijkt? Lees dan snel dit interview dat we met haar hadden. Van haar motivatie om voor Avante te kiezen, tot haar drive voor het organiseren van duurzame ontwerpbeslissingen. Je komt er meer over te weten.

Stel jezelf eens voor

Ik ben Larissa de Jong, 26 jaar en kom uit Amstelveen. Ik heb een achtergrond in organisatiewetenschappen en ervaring met veel verschillende soorten aanbestedingen. In februari 2022 heb ik de overstap naar Avante gemaakt. Naast mijn werk heb ik verschillende ‘seizoens hobby’s’ waar ik mijn vrije tijd mee besteed. In de koude maanden maak ik schilderijen, ga ik naar een museum of klus ik in huis. In de warme maanden ben graag buiten en ontdek het liefst ieder uitje een nieuw stukje Nederland. Daarnaast drink ik graag een drankje met vriendinnen in hippe tentjes in Amsterdam. Op vakantie kom je mij niet vaak in een stad tegen. Dan zoek ik het liefst een groen gebied op om in te wandelen of fietsen samen met mijn vriend. 

Wat heeft je doen besluiten je bij Avante aan te sluiten?

Vanaf mijn eerste contact met Avante was dit heel vertrouwd en welkom. De persoonlijke en mensgerichte houding van Avante is voor mij als werknemer een groot pluspunt. Daarbij passen de kernwaarden en strategie van het bedrijf goed bij mij waardoor ik deze trots aan de buitenwereld presenteer.

Wat kan er wat jou betreft slimmer en/of bewuster in het bouwproces?

Door eerder in het bouwproces samen te werken krijgen meer ogen de kans over het ontwerp na te denken. Hierdoor ontstaat er meer gelegenheid om het ontwerp en bouwproces zo circulair mogelijk te maken.

Welke bijdrage wil je hier als milieuontwikkelaar aan leveren?

In mijn rol ondersteun ik bedrijven hun bouwprocessen slimmer en bewuster in te richten met het oog op de toekomst. Door circulariteit te promoten bij bouwbedrijven, tools te ontwikkelen (welke duurzaamheid van ontwerpen en producten makkelijker inzichtelijk maken) en meer mensen bewust te maken van de noodzaak van deze verandering hoop ik als milieuontwikkelaar mijn bijdrage te leveren.

Milieuontwikkelaar is voor menig lezer een nieuwe term, wat onderscheidt jou van een duurzaamheidsadviseur?

Als milieuontwikkelaar ga ik verder dan een duurzaamheidsadviseur. Ik neem het projectteam van begin tot einde mee in het proces om zo samen en vol overtuiging tot de juiste duurzame ontwerpbeslissingen te komen.

Je hebt in je carriere al het nodige bereikt, waar ben je het meest trots op?

Ik ben het meest trots dat ik in mijn projecten altijd het team naast mij krijg, met de neuzen dezelfde kant op, om gezamenlijk de uitdaging met twee handen aan te pakken.

Daarnaast heb ik in mijn carrière meermaals anderen weten te enthousiasmeren om zich in te zetten voor een meer circulaire blik op de bouw!

Wat hoop je in de toekomst nog te bereiken?

Ik hoop met Avante een actieve bijdrage te leveren aan het vergroten van circulair bouwen, tegengaan van verspilling (van fossiele bronnen) en positieve impact te maken met de bouw.

Related posts