Scroll to top

Beginnen aan een avontuur bij Avante

Help! Mijn eerste baan… Voor iedereen wel herkenbaar denk ik, de onzekerheid die je voelt als je begint met werken na je studententijd. Ik had geen idee waar ik zou beginnen maar wist één ding zeker, ik wil bijdragen aan een circulaire economie. Toen ik terecht kwam bij Avante had ik het gevoel dat zij naar mijn ideeën wilde luisteren én dat ik de vrijheid zou krijgen om hieraan te werken.  

Mijn gevoel was juist en dit merkte ik al gelijk vanaf dag één. Ik kreeg een warm welkom en ging samen met Bart door mijn inwerkplan heen; Maar liefst 5 mooie opdrachten waarmee ik aan de slag kon. Het doel van deze opdrachten was mij opleiden zodat ik na deze periode met zelfvertrouwen zelfstandig aan het werk zou kunnen. 

Het plan sloot aan op mijn kennis, kunde en interesses. De opdrachten waren echt uitdagend en ik kreeg veel vrijheid om ze op mijn eigen manier uit te voeren. Ik was onder andere verantwoordelijk voor het creëren van een circulair beoordelingskader dat gebruikt kan worden tijdens tenders. Dit kader moet ervoor zorgen dat de meest optimale circulaire oplossing gekozen wordt tijdens tenders. Helemaal mijn ding dus.

Bij mijn inwerkplan hoorde ook een aantal trainingen die Avante zelf heeft opgesteld binnen ‘Avante Academy’. In deze training werd ik thuis in de aanbestedingswereld. Een wereld waar ik zelf geen kennis over had met mijn achtergrond in Technische Bedrijfskunde en Innovatiemanagement. Ik had meerdere trainingen één op één waarin mij de basics van uit- en aanbesteden werden uitgelegd. Zo kon ik al mijn vragen stellen en had ik de tijd om dit echt te begrijpen. 

De andere trainingen gingen over het begeleiden en schrijven van een EMVI-plan. Hier liep ik het proces van Avante door met behulp van een fictieve case. Het sterke van deze trainingen is dat als ik het even niet meer weet, ik altijd terug kan vallen op het proces wat mij toen is geleerd. 

Uiteindelijk na ongeveer 2 maanden had ik genoeg kennis en zelfvertrouwen om naar de klant te gaan en mee te mogen werken aan een gaaf project. Bij de klant merkte ik dat Avante altijd binnenkomt met veel impact. Het proces dat Avante hanteert die ik heb geleerd in de trainingen is totaal anders en schrikt af en toe wel wat mensen af. Maar vaak als ze eraan gewend zijn zien ze in hoe effectief Avante kan werken. Het is leuk om te zien hoeveel positiviteit en motivatie wij kunnen meebrengen in een team en daar wordt je zelf natuurlijk ook positief en gemotiveerd van!

Nu ben ik beetje bij beetje meer op mijn eigen benen aan het staan en werk ik steeds meer mee aan projecten bij klanten. Het leuke aan Avante is dat de interne opdrachten die ik heb gedaan in mijn inwerkperiode ook daadwerkelijk toegepast worden bij de klant. Zo zie je gelijk hoe toepasbaar het werk is wat je hebt verricht en daar leer je onwijs veel van.

Terugkijkend krijg ik vanaf het begin al veel vrijheid en uitdagingen, dit is af en toe best wel overweldigend. Maar iedereen staat klaar om mij te helpen waar ik dat nodig heb. Elke vrijdag zitten wij samen en is er een gezellige sfeer waar je de mogelijkheid krijgt om te sparren over waar je mee bezig bent. Doordat iedereen een sterke drive heeft om dingen anders te doen, krijg je hele leuke en vernieuwende sessies samen. Iets wat ik voor geen goud zou willen missen.

Wil je meer weten over mijn ervaringen en/of hoe het nu met mij gaat bij Avante? Neem dan gerust contact met mij op!

Related posts