Scroll to top

Een interview met
Milonne Kruithof

Wie is zij? Hoe kijkt zij naar haar rol?
En waarom koos zij voor Avante?

Sinds begin april versterkt Milonne Kruithof ons team als milieuontwikkelaar en gebiedsontwikkelaar. Ben je nieuwsgierig wie Milonne is? Wil je weten hoe zij tegen haar rol aan kijkt? Lees dan snel dit interview dat we met haar hadden. Van haar passie en verwondering voor de natuur, tot hoe zij dit verweeft in haar werk. Je komt er meer over te weten.

Stel jezelf eens voor

Ik ben Milonne Kruithof, 27 jaar en woon in een klein dorpje op de Utrechtse Heuvelrug. Als bioloog en liefhebber van de natuur een prachtige uitvalsbasis voor mooie wandelingen en spotten van wild.

Mijn passie en verwondering voor de natuur inspireren mij elke keer weer om anders naar de dingen te kijken zowel in mijn werk als privé. Ik ben iemand die graag onder de mensen is en hecht veel waarde aan goed contact met collega’s. Goed communiceren en elkaar leren begrijpen is essentieel voor een goede samenwerking!

Wat heeft je doen besluiten je bij Avante aan te sluiten?

De visie van Avante om bewust en slimmer te bouwen, met hart voor de omgeving sprak mij als duurzaamheidsexpert natuurlijk enorm aan. Niet alleen komt dit terug in het werk, ook de werknemers laten een duidelijke drive zien om te werken aan het verbeteren en verduurzamen van het bouwproces.

Wat kan er wat jou betreft slimmer en/of bewuster in het bouwproces?

Op dit moment is duurzaamheid absoluut een thema voor veel bedrijven, maar het blijkt in de praktijk nog niet altijd even makkelijk in te passen in projecten en processen. Hoe mooi zou het zijn als duurzaamheid geen apart thema meer is maar onderdeel van het proces. Het bouwproces van de toekomst leidt automatische tot  een 100% duurzaam en toekomstbestendig resultaat dat waarde toevoegt aan zij omgeving

Welke bijdrage wil je hier als gebieds- en milieuontwikkelaar aan leveren?

Ik hoop bedrijven te kunnen ondersteunen in het concretiseren van duurzaamheidsmaatregelen, maar ook te stimuleren en inspireren om naar de toekomst te kijken. Zowel op korte termijn als op lange termijn de natuur, onze leefomgeving, een prominente plek te geven in de processen waar bedrijven mee werken.

Milieuontwikkelaar is voor menig lezer een nieuwe term, wat onderscheidt jou van een duurzaamheidsadviseur?

Ik denk vooral de brede kijk op duurzaamheid, kunnen in- en uitzoomen. Mogelijkheden zien op korte termijn die oplossingen bieden voor de lange termijn. Duurzaamheid is niet alleen materialen hergebruiken of minder energie verbruiken, het gaat ook om samenwerken en creativiteit. Buiten de gebaande paden treden en durven om anders te zijn en te doen.

Je hebt in je carriere al het nodige bereikt, waar ben je het meest trots op?

Dat ik heb ontdekt dat ik mensen kan inspireren en ook echt kan aanzetten tot veranderingen zeker met betrekking tot duurzaam denken en doen. Het is me regelmatig gelukt mensen te verwonderen over wat de natuur ons te bieden heeft en tegelijkertijd te laten zien hoe jij als mens en in je werk een bijdrage kunt leveren om deze bijzondere wereld te behouden.

Wat hoop je in de toekomst nog te bereiken?

Op dit moment streven we met elk project naar een zo negatief mogelijke impact op het milieu. In de toekomst hoop ik dat evenwicht te verplaatsen zodanig dat we alleen maar projecten en processen realiseren die een positieve impact hebben op het milieu en bijdragen aan het herstellen en verbeteren van onze leefomgeving.

Related posts