Scroll to top

Een interview met
Abdes Haloui

Wie is hij? Hoe kijkt hij naar zijn rol?
En waarom koos hij voor Avante?

Per 1 februari is Abdes fulltime in dienst getreden als EMVI-manager. Ben je nieuwsgierig wie Abdes is? Wil je weten hoe hij tegen zijn rol aan kijkt? Lees dan snel dit interview dat we met hem hadden. Van zijn primaire focus op de menselijke maat in het tenderen, tot zijn motivatie om voor Avante te kiezen. Van zijn drive om ‘iets terug te doen’, tot zijn ervaring in het Midden-Oosten en Noord Afrika. Je komt er meer over te weten.

Stel jezelf eens voor

Ik ben Abdes: geboren, getogen en altijd blijven leven in Tilburg. In mijn jongere jaren ben ik verliefd geworden op het voetballen en het reizen. Van deze twee is het voetballen afgevallen nadat de studie en het werken meer en meer tijd opslokken. In mijn vrije tijd lees ik veel, houd ik me veel bezig met internationale politieke aangelegenheden en ben ik vrij frequent wandelend met een podcast op te vinden in mijn directe leefomgeving.

Waarom heb je ervoor gekozen om bij Avante te gaan werken?

Na lang wikken en wegen heb ik besloten het ZZP-leven voorlopig definitief achter me te laten. Ooit begonnen als hobby, later omgetoverd tot een ouderwetse uit de hand gelopen hobby, om zo de vrijheid te hebben de studie rustig af te ronden. Zo kan ik de avonduren en weekenden mooi gebruiken voor mijn werkzaamheden. Maar je voelt het vast aankomen, ik had inderdaad beter een baan naast de studie kunnen nemen om tijd te winnen voor de studie. Na een aantal succesvolle projectjes, ben ik steeds een stap omhooggegaan en uiteindelijk internationaal actief geweest in de aanbestedingen. Ik heb bewust voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika gekozen omdat de kennis die wij, in het verwende Nederland, in huis hebben, juist daar zo hard nodig is. Met dit idee heb ik jarenlang projecten ondersteund waarbij westerse bedrijven gekoppeld dienden te worden aan projecten in die regio.

Eenmaal terug in Nederland wilde ik dezelfde soort voldoening uit mijn werk kunnen halen. Ik heb veel geëxperimenteerd en kwam tot de conclusie dat het ‘gewoon’ bedienen van partijen op aanvraag in elke aanbesteding ongeacht haar aard, niet hetgeen is waar mijn voldoening uit komt rollen. Na redelijk wat gesprekken te hebben gevoerd, kwam ik bij Avante uit. Een eerste gesprek wierp vruchten af: dezelfde drive, visie en vooruitzichten werden uitgesproken. Ik kreeg het gevoel, naast iedere maand van mijn kachel te kunnen genieten, aan een doel bij te kunnen dragen. De strenge selectie van projecten op de twee, bijna, heilige woorden: slim en bewust klonken als muziek in de oren. Een aantal gesprekken en informatiestromen over de organisatie, wist ik het: hier wil ik werken.

Je gaat aan de slag als EMVI-manager, wat kenmerkt een succesvolle tender in jouw optiek?

Succesvol tenderen is controle over de dynamiek in het tenderteam krijgen en iedereen triggeren om nét dat te geven waarmee wij succesvol inschrijven. Als EMVI-manager ben je integraal onderdeel van het team en secundair verantwoordelijk voor het neerzetten van een winnend plan. Echter, primair ben je mens, werk je met mensen en zorg je samen met die mensen dat het secundaire gehaald wordt. Ik ben van mening als je nét dat weet te triggeren in anderen, het secundaire (succesvolle inschrijving) veel dichterbij komt. Werk is inderdaad werk, maar een beetje menselijkheid zorgt voor die verbondenheid wat maakt dat men voor een ander door het vuur wil gaan. Dát is in mijn ogen een EMVI-manager: 1) menselijkheid en menselijke maat 2) succesvolle inschrijving.

Hoe geef jij die rol persoonlijk invulling?

De rol die ik hierboven beschrijf is statisch. Deze maak ik dynamisch door voor mezelf als persoon bovenstaande twee punten vast te houden en langs mijn karaktereigenschappen te leggen. Ik zie mezelf niet als een ‘leider’. Ik geloof in teams waarin ieder persoon een taartpuntaandeel levert. Ik moet ervoor zorgen dat ik herken welke persoon welk punt kan leveren teneinde een mooie ronde taart te krijgen. Ondanks dat ik me niet opstel en niet wil opstellen als leider, denk ik dat ik redelijk inspirerend kan zijn en men kan triggeren om net die ene paar meters extra te zetten.

Je hebt in je carrière al het nodige bereikt, waar ben je het meest trots op?

In 2016 kreeg ik met een samenwerkingspartner een aanvraag uit Oman. Eén van de meest prestigieuze projecten uit de Golfstaat. Het nieuwe vliegveld Salalah Airport ging de tweede fase in. Bepaalde werkzaamheden moesten binnen korte tijd afgerond worden (terminal) en een onderhoudscontract zou worden aanbesteed voor de landingsbanen. Bij het ontvangen van de aanvraag om te ondersteunen de aanbesteding vanuit het ministerie te begeleiden op een ‘Europese’ manier, zoals zij het noemde, waren we bijzonder vereerd en enthousiast. Lange tijd hebben we in Oman gezeten om één en ander samen met hen uit te werken (trainingen te geven, beoordelingsmethodieken over te dragen etc.). Na slechts een jaar ging de opdracht de lucht in. In 2019 ben ik voor het laatst in Oman geweest en heb met eigen ogen mijn bijdrage kunnen aanschouwen: ‘Als we het dan over trots en blijdschap mogen hebben..’

Wat hoop je in de toekomst nog te bereiken?

Eén van de mooiste punten aan het werknemerschap bij Avante, is de niet aflatende honger naar meer succes binnen de vooraf opgestelde kaders. Deze honger naar succes, verbreding en verdieping zal me de komende tijd niet alleen fascineren maar naar alle waarschijnlijkheid ook binden aan deze bijzondere organisatie. Mijn nabije toekomst ligt in Nederland en ik kijk erg uit naar wat ons toekomt. Voor over een jaar of 15 is het Midden-Oosten mijn ‘thuis’. Met alle kennis en kunde opzak wil ik daar het verschil gaan maken op grote schaal. Wij zijn verwend als Nederlanders, maar dat is niet erg als we het concept van ‘giving back’ maar in ogenschouw nemen.

Related posts